Yoghurtmuffins voor peuters
Amy Palanjian is terug met een heerlijk recept! Dit recept voor yoghurtmuffins is net zo veelzijdig als het lekker is! Met een basisrecept dat luchtige en precies zoete genoeg muffins oplevert—en 6 opties om smaken toe te voegen met fruit, groenten, kruiden of chocoladestukjes—is dit ook onze favoriete muffin voor kinderen.
Ingrediënten
▢ 3/4 cup (95 g) bloem
▢ 3/4 cup (90 g) volkoren bloem
▢ 1 theelepel bakpoeder
▢ 1/2 theelepel baking soda
▢ 1/4 theelepel zout
▢ 1 cup (240 g) volle Griekse yoghurt (naturel)
▢ 1/3 cup (80 ml) ahornsiroop
▢ 1/4 cup (60 g) ongezouten boter (gesmolten en iets afgekoeld)
▢ 2 eieren (licht geklutst)
▢ 2 theelepels pure vanille-extract
Zo maak je ze
Verwarm de oven voor op 190°C . Vet een muffinvorm met 12 cupjes in met anti-aanbak spray.
Meng in een middelgrote kom de bloem, bakpoeder, baking soda en zout.
Meng in een andere kom de yoghurt, ahornsiroop, boter, eieren en vanille.
Voeg het yoghurtmengsel voorzichtig toe aan het bloemmengsel. (Het beslag zal vrij dik zijn.)
Voeg je gewenste toevoeging toe. (Je kunt ook 1 eetlepel van een toevoeging in elk muffinvormpje doen, met ¼ cup beslag, om een batch met verschillende smaken te maken. Of je bakt ze gewoon zonder toevoegingen.) Roer voorzichtig door om te combineren.
Verdeel het beslag over de voorbereide muffinvorm, met ongeveer ¼ cup beslag per cupje.
Bak 16-18 minuten, of totdat de randjes licht goudbruin zijn en een cakeprikker in het midden er schoon uitkomt. Haal uit de oven en laat de muffins volledig afkoelen op een rooster.